Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszédzavar, Dadogás, Beszédhiba, stb

 

Beszédzavar

 

Kérdező: Testvérem meg fog-e tanulni beszélni és járni, lesz-e öntudata ebben az életben? Ő most, augusztusban lesz 4 éves.

HANG: Most rátérek kistestvéred és édesanyád testi fájdalmára. A tenyér, csakúgy, mint a talp, idegvégződések tárháza. Ha valakinek a tenyere vagy a talpa fáj, az rendszerint más testi megbetegedésnek tüneti jele.

     Tudnod kell, hogy az igazi szeretés nem az, ha  megcsinálja valaki más helyett azt, amit neki kellene megcsinálnia, pl. nem az szeret téged helyesen, aki esetleg helyetted megcsinálja a leckédet, hanem az, aki segít neked, hogy te csináld meg azt. Így a betegségeknél is, Én szívesen segítek, de az orvosokat nem helyettesítem, csak a betegnek segítek gyógyulni. Édesanyádnak szívesen segítek, s ezt tettem az előbbi fejezetben, de ha szükségét látja, akkor orvost kell kérnie, ha gyógyíttatni akarja magát.

     Testvéreddel kapcsolatban azt kell mondjam, hogy sorsa a jövőre nézve nem egyértelmű. Ez azt jelenti, hogy előre meg nem határozható Általam sem minden, mivel valóban szabadnak teremtettem az embert. Annyit mondhatok, hogy kétezer évvel ezelőtt is képes voltam gyógyítani, látván az emberek hitét. Erre ma is képes vagyok, ha látom azok hitét, akiknek fontos, hogy gyógyítsak. De azt tudnod kell, hogy még senki sem lett boldog azáltal, hogy meggyógyult. Csak szeretés által lehet bárki is boldog. És az is igaz, hogy mivel a szeretés nem más, mint másért élés, ezért ott, ahol beteg van, jobban kivirágozhat, mint ott, ahol senki sem szorul annyira rá, hogy segítsenek rajta. 3/237

           

 

Kérdező: 1. Beszédzavarom van.

HANG: 1. Karmikus sorsod e beszédzavar. Azért vállaltad, mert így akartad jóvátenni az egyik életedben elkövetett hibádat, amikor ügyvédként ügyes beszédfordulatokkal nem az igazat képviselted, hanem csak arra törekedtél, hogy híressé válj. Ha elfogadod ezt az állapotot lelkedben, és vállalod, hogy együtt élj ezzel a gátlásossággal, akkor feltétlenül enyhülni fog a hibád, és még hálát is tudsz majd adni azért, hogy olyan vagy, amilyen vagy!  19/1826

 

 

Kérdező: 2. A dadogásomat le tudom-e vetni egyszer?

HANG: 2. Dadogásodnak nagyon sok előnye van lelked fejlődése szempontjából. Ha valóban elfogadtál Engem uradnak, megszabadítódnak, akkor ez nem lehet kétséges részedről, mivel tudnod kell, hogy Isten az Ő gyermekei számára a körülményeknek is Istene, s ilyen értelemben a te dadogásod is, bizonyos értelemben, körülménynek számít! Ha neked az lenne az előnyösebb, hogy ne dadogj, hát természetesen vagyok Én oly jó és hatalmas, hogy azonnal megszüntetném ezt a számodra kellemetlen tulajdonságodat! 22/2215

 

 

Kérdező: 1. Beszédhibám orvosolható?

HANG: 1. Egy kérdéssel kezdem. Orvosod egyik szervedben “gyári hibát” állapított meg. El tudod képzelni Istenről, hogy fusimunkát végez? El tudod képzelni, hogy úgy szeret, mint senki mást a világon, és mégsem gyógyít meg? Ha nem, mi okból eredhet beszédhibád? Először is megnyugtatlak, hogy nem földi születésnapodon teremtettelek. Ez azt is jelenti, hogy beszédhibádat nem én gyártottam, hanem te magad. Előző életedben sok embertársadnak okoztál olyan érzést, mint ami jelen életedben a beszéd közben elkísér. Amikor előző életed végén tisztánlá­tásra jutottál, mérhetetlenül bántott múltad, és azt kérted Tőlem, hogy ezt a testi hibát beépíthesd sorsvonaladba. Én megengedtem neked, s te akkor hálás voltál Nekem ezért. Tudtad, hogy ezzel a nehézséggel meg fogsz tudni birkózni, és alig vártad, hogy szárnyalhass Hozzám.

     A Hozzám, Lelkemmel való szárnyalás vágya vitt a repüléshez, ahol a fizikai magasság fehér, napsütéses csendjében kerested és vélted megtalálni szívbékédet. Langyos, langyos, de még nem meleg és nem is forró, ahogy a társasjátékban szokták mondani. Szívbékéd kulcsa, és amire leszülettél, az, hogy Engem megtalálj a szívedben. Engem csak a gondolkodás-átalakítás fárasztó munkájával, a senkinek nem ártás, segítés, vissza nem bántás következetes gyakorlatával találhatsz meg, de akkor, akár egy nyomortelepen, vagy egy zsúfolt irodában is boldognak érzed magad. Élethivatásod a recept testi gyógyulásodhoz is. Minél kevesebbet fogsz foglalkozni magaddal és minél többet a szeretet kisugárzásával, azaz Velem, annál kevésbé fog gyötörni meglevő hiányosságod. Próbálj meg a feltétel nélküli szeretetről hittel, átéléssel beszélni valakinek! Csodát fogsz látni. Ahogy erősödsz a szeretetben, ahogy megtalálod Isten országát, a boldogságot szívedben, úgy fog egyre lényegtelenebbé válni számodra a repülés, ami jelenleg számodra póttevékenység. Mondj gyakran hálaimát Nekem, köszönd meg, hogy körülményeid tükröt tartanak eléd.   25/2540

  

 

Kérdező: FOG RENDESEN BESZÉLNI GYERMEKÜNK?!

            Hat éves kislányunk csak pár szót tud beszélni.

HANG: Nagyon természetes, hogy szeretnétek, ha leányotok, amint az ő korabeli gyermekek, beszélni tudna. A rendellenességet mindig fájdalmasan élitek meg. Így van ez akkor is, amikor a szülők hisznek Bennem, és tudják, hogy nemcsak hátránya van a nevezett rendelle­nességnek, de van sok előnye is.

    A Bennem hívők és a Bennem nem hívők között nem az élet keresztjeinek nagyságában van a különbség, hanem az adott kereszt hordozásában.

   Aki komolyan hisz Bennem, az valamiképpen átéli azt, hogy az Én erőm az ő ereje is, és bízik abban, hogy feltétlenül rendelkezésére bocsátom csodatevő képességemet, ha - a nagy egészet nézve - úgy látom, hogy az szebbé teszi a világot.

    Három döntést kell egy-időben meghoznotok. Rám kell bíznotok magatokat és gyermeketek sorsát, s ugyanakkor  kérnetek kell áhítatosan és állhatatosan gyermeketek Isten akarata szerinti gyógyulását, s emellett hálát kell adnotok azért, hogy mindannyian Enyéim vagytok, tehát feltétlenül a legjobb jövő vár reátok.

    Ha e három döntést komolyan veszitek, akkor lényegében mindent megoldottatok. A többi már az Isten ügye!

    Minden betegség gyógyítható és minden probléma megoldható, ha valóban az Én kezembe tettétek le életeteket.   22/2237

 

 


Beszédzavar:  3/237, 19/1826, 22/2215, 25/2540, 22/2237.