Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diéta

 

           

Kérdező: 1. Nem találom helyemet. Munkahelyemen hasonló a helyzet. Hogyan juthatnék közelebb az Úrhoz?

            2. Gyermekem vallásos nevelését bízzam az intézményes formákra?

            3. Betegségről, egészségről.

            4. Társaságról.

HANG: Kettős hatásnak vagy kitéve. A "már igen" és a "még nem". Ez az egyik problémád. Ki vagy téve annak a hatásnak, amelyet beemeltél tudatodba, és ugyanakkor ki vagy téve azoknak a hatásoknak, amelyek kívülről érnek téged. Már hordozol  magadban olyan értékeket, amelyek próbálják befolyásolni közérze­tedet, elhatározásaidat, de még nem tudod a környezetedből adódó benyomásokat megfelelően szelektálni.

    Először belül tégy rendet magadban. Itt is két tényezőre hívom fel figyelmedet. Az egyik maga a természet. Ebben is két irányt vegyél fontolóra. Az első a test állapotának komolyba vétele.

    Diéta, böjt csak szakemberek által ellenőrzött módon folytatható. E téren nem minden természetgyógyász szakember. Azért kell ezt mondanom, mert sok természetgyógyász éppen azáltal akar gyors sikert produkálni, hogy diétára fogja pácienseit. Ez legtöbbször helyes is, de nem mindig, és te pontosan a kivételhez tartozol. Te e téren a képzett orvossal többre mész.

    A másik a szellemi beállítottság, tehát amit az agykontroll és a többi különböző szellemi tartalmú könyvek, tanfolyamok kínálnak fel.     

    Mivel az első kegyelem a józan ész, azért ezekből a szellemi eszközökből, melyek legtöbbször ömlesztett állapotban tárulnak eléd, ki kell tudnod válogatnod a megfelelőket. Ha magadat erre nem tartod elég elfogulatlannak, akkor kérdezz meg olyan ember, akit józan gondolkodásúnak tartasz. Az ne zavarjon, ha az illető a józan eszére hallgatva sok mindenben nem fogadja el a te nézeteidet. A fontos az, hogy amiben bizonytalan vagy, abban hallgasd meg, miképpen vélekedik ő, s utána dönts belátásod szerint.

    A benső rendbe szedésnek tehát a testi állapot okos figyelembe­vétele mellett a szellemi táplálékok megválasztása is fontos szem­pontja.

    A másik tényező Én vagyok! Vagyis a benned élő LELKEM! Lelkem munkáját két kézzel kell segítened. Az egyik kezed a hit, a másik a szolgáló szeretet gyakorlása.

    A hit az átélt imában tud megnyilvánulni és növekedni. Minden nap legyen legalább negyedórád, vagy háromszor öt perced arra, hogy hitben átéld a Velem való kapcsolat valóságát. Tehát vagy beszélgess velem, vagy csak tudjunk egymáshoz simulni, mint két szerelmes szótlanul, de nagyon is beszédesen ahhoz, hogy mindketten megértsük: mi bizony szeretjük egymást!

   A szolgáló szeretet pedig a hitből fakadó imának a kiteljesedése. Igen, mert Én feltétlenül tisztítom belső szemeidet, hogy meg tudd látni, hol, mikor és hogyan van valakinek szüksége arra, hogy Én, aki benned élek, segítsek azon a rászorulón, akiben szintén Én élek azért, hogy te ki tudd mutatni szeretetedet Irántam.

    Azt a szeretetedet, amelyet imádban csak elmondani tudtál, azt ilyenkor igazolhatod. Mert ne feledd: Én tudlak téged közvetlenül is szeretni. Ez akkor van, amikor nagyon jól érzed magadat. De te közvetlenül csak akkor tudod kimutatni, hogy szeretsz Engem, ha a te áldozatos szereteted hatására Én kezdem jól érezni magamat. Te tehát az imádban elmondod, a rászorulókban pedig megmutatod Nekem, hogy szeretsz. Én az imádban meghallgatom, és időnként közvetlenül is éreztetem veled, hogy szeretlek. Azért nem tehetem ezt állandóvá, mert akkor nem tudok lehetőséget adni neked arra, hogy kimutasd, hogy valóban van élő hited, és valóban önzetlenül szeretsz Engem.

    Téged a mennyországba az juttat, ha kimutatod a rászorulókon keresztül, hogy mennyire szeretsz engem. Én a mennyországot neked azáltal teszem örök állapottá, hogy akkor már nemcsak meghallgatlak, de örökké éreztetem veled azt a végtelen szeretetemet, amelyet itt a földön ki sem bírnál!

    Most nem akarok többet mondani. A feltett kérdéseidre, ha megfogadod a fenti tanácsomat, magad is meg fogod tudni adni meg­felelő időben a megfelelő választ. 9 /730

 

 

Kérdező:  4. A diétáról szeretném hallani a HANG véleményét.

HANG: 4. A diétával kapcsolatban se legyenek felesleges gondjaid. Huszad­rangú kérdések maradjanak huszadrangúak. Tudom, hogy fontos a testi egészségetek számára, hogy mit esztek, mit isztok, s az is, hogy mibe öltöztök. Ezt mind tudja a ti mennyei Atyátok is. Azért van józan eszetek, és azért vannak megfelelő szakértők, akik e téren el tudnak igazítani benneteket, ha belülről erre késztetést éreztek. De az ilyen kérdésekre nem válaszolhatok mindenkire érvényes válaszokkal, mivel e tekintetben időről időre változhat az, ami éppen a legmegfele­lőbb annak, aki érintve van ezekben. 

   Nagyon szeretlek! Adj többször hálát életedért. Ez nem Miattam fontos, hanem miattad. A hála érzése olyan szemeket tud nyitogatni, amelyek enélkül csukva maradnak. Márpedig a boldog élethez jó benső látás kell!  9 /764

 

 

Kérdező: 2. Férjemet operálták, de problémái azóta is vannak. Sőt, látása is elmegy. Nagyon el van keseredve.

HANG: 2. A férjed ilyen szempontból nehezebb eset. Látása diétával javítható. Bármely természetgyógyász megfelelő tanácsot tud adni ezzel kapcsolatban. Elkeseredésén pedig nem lehet testi gyógyítással javítani. Vagy elhiszi azt, hogy a szívében lévő szeretetnél van a megoldás, vagy nem lehet segíteni rajta. Ha hiszi, hogy nincs más dolga, mint az, hogy elfogadja önmaga állapotát olyannak, amilyen, akkor békét talál. Ha nem hiszi, akkor nem talál békét. Lelki békét sohasem lehet kívülről kapni. A lelki béke mindig benső látás következménye. Aki látja azt, hogy Én mit kívánok tőle - s Én mindig csak olyasmit kívánok, amit meg is tud tenni-, és meg is teszi azt, az megtalálja szíve békéjét, függetlenül attól, hogy milyen az egészségi állapota. 10 /789

           

 

Kérdező: 1. A homeopátiáról kérek véleményt.

HANG: 1. A különböző betegségek gyógyítására különböző módszereket, terápiákat fedeztetek fel. Ezek közé tartozik az általad említett módszer is. Kétségtelen, hogy kívülről befelé hatni akaró gyógymódok közül - diéta, gyógyszerek, sebészet, mozgásterápia -, a mozgásterápia az, amely nem csupán kívülről befelé, hanem együtt a benső igénnyel akarja gyógyítani a beteget. A homeopátiás kezelés csak belülről akar gyógyítani.

    Minden gyógyulás csak időszakos lehet olyan értelemben, hogy­ha valaki meggyógyul egy betegségből, akkor egész biztos lehet abban, hogy előbb-utóbb vagy másik betegségbe, vagy ugyanabba fog visszaesni. Tehát a halál ellen nincs orvosság! Ez azt jelenti, hogy minden gyógymód csupán eszköz jellegű! Eszköz arra, hogy a lélek egészségessé véljék! Csak a lélek egészsége maradhat meg örökre! Ennek érdekében jöttetek le a földre! Ez maga a boldogság! Ezt kell tudatosítanod, és ezt kell tudatnod azokkal, akik hozzád fordulnak gyógyulást remélve. 14 /1333

 

 

Kérdező: 2. Együnk, vagy ne együnk húst?

HANG: 2. Biztosan jól látod az étkezéssel kapcsolatos problémák megoldását. Tegye mindenki azt, amit józan esze diktál. Különben is, érdemben tanácsot csak annak lehet adni, aki azt igényli. Sok feszültségtől szabadulnátok meg, ha engednétek, hogy mindenki maga írja elő önmagának diétáját, és csak akkor adnátok tanácsot egymásnak, ha ennek kívánalma fölmerül. 15 /1405

 

 

Kérdező: Meggyógyulhat-e fiam a betegségéből?

HANG: Minden betegségből ki lehet gyógyulni. Egy kivétel van, a földi élet! Ez önmagában egy olyan betegség, amely előbb-utóbb halállal jár.

    A földre mindenki azért született, hogy meggyógyuljon! A testi betegségek a lélek betegségeinek tünetei. Az izületi betegségek lelki gyökere kettős. Az egyik az empátia hiánya, tehát az, amikor valaki nem tudja kellőképpen beleélni magát mások nyomorába, s nem tud kellőképpen együtt érezni azokkal, akik a földi élet nagy szenvedői. Tehát a lelki fejlődéssel járó szenvedések vállalását olyan megkötözöttségnek éli meg, amelyből nem tanulni akar, hanem megszabadulni ettől.

    A másik forrása az izületi bántalmaknak a test épülésére szolgáló ételek megválogatásának hiánya. Okos diétával, az önzetlen szeretet növekedésével, tehát mások nagyobb megértésével, és a bajok kezelésének hősies vállalásával az izületi bajok tejesen megszüntethetők!

    Amit eddig elmondottam, az csak ott és akkor tud érvényre jutni, ahol és amikor Engem valaki egész szívével, lelkével elfogad urának, megszabadítójának. Élő hit nélkül csak pillanatnyi tüneti kezelés történhet, de gyökeres orvoslás nem!  22 /2181

           

 

Kérdező: 2. Az orvosnak higgyek, vagy a természetgyógyásznak?

HANG: 2. Inkább hallgass az orvosra, mint a természetgyógyászra. Elsősorban nem azért, mert biztosan az orvosnak van igaza, hanem azért, mert abból baj nem lehet, ha valaki okosan diétázik. Vagyis, akinek nincs semmi baja, és diétázik, az ezzel nem tesz rosszat magának. De ha esetleg baja van, és nem diétázik, az bizony árthat magának. Hivatalos orvosi diagnózis ellen csak nagyon nyomós, nagyon egyértelmű érvek mellett szabad kiállni. Különben felelőtlenség! 30 /3090

 

 

Kérdező: 2. Kellemetlen betegségemből szeretnék kigyógyulni.

HANG: 2. A testi gyógyulásnál nagyon fontos együtt munkálkodnod az orvossal! Kellemetlen betegséged szükségszerűen igényel megfelelő diétát, s ehhez megfelelő önfegyelem kell.

    Ne hanyagold el magadat, mert minél jobb egy szerszám, annál jobban és annál szebben lehet vele dolgozni. A test a lélek szerszáma!  42 /4578

           

****

 

 

Kérdező: Uram! Kissé nyugtalanná tett az a kazetta, amit Kecske­métről küldtek, s mely szerint a Te velem közölt kijelentéseid, melyek számomra szentek és igazak, nem megfelelő súlyozással fogalmazód­nak meg.

    A kérdező tőlem idézőnek mondta e kijelentésedet, amelyet Márk evangéliuma 7-dik fejezetének 14. versétől így mond­tad: "Hallgassatok rám, és értsétek meg: nem az szennyezi be az embert, ami kívülről jut a szájába, hanem az szennyezi be, ami az emberből távozik." A 18-dik versben ezt még jobban kiéle­zed. A kérdésre választ váró vagy egyáltalán nem ismeri tanításodat, s ez mentségéül szolgálna, vagy rosszhiszemű, mivel a Te kijelentése­det határozottan visszauta­sította.

   Tudom Uram, hogy amit Te mondasz, az úgy is van. Azt is tudom, hogy az ősellenség keveri az igazat a hamissal. Előttem tisztán megvilágosodott, hogy nem Te beszélsz a kazettáról beszélőben, mivel abban van olyan is, ami helyes, és van olyan is, ami szinte istenkáromlás. Pl., hogy a húsevőben nincs az Atya.

  Jézusom! Te mondtad, hogy jönnek majd hamis krisztusok, és ha lehet, még a választottakat is megtévesztik. (Máté 24;24) Itt most ez jelent meg, mivel ellentétét mondja annak, amit Te evangéliumaidban mondtál. Számomra ez azért nyugtalanító, mert az általam nagyon tisztelt kérdező Tehozzád fordult, és nem Te válaszoltál, hanem valami más szellem a Te nevedben. Uram mentsd meg a kérdező testvéremet az ilyen alattomos ámítóktól, akik Rád hivatkozva mondanak ellenedre!

HANG: Ne engedj annak a sötét felhőnek, mely elindult akkor feléd, mikor kezdted hallgatni a kazettát. Te vállaltál negyven napos igazi böjtöt, mikor erre kértelek. Sem a kazettára beszélő, sem az ott jelenlévők még csak meg sem közelítették az igazi böjt lényegét annyira, mint te akkor megta­pasztaltad. Ne engedj annak a kísértésnek, mely képes elvinni a lényegtől. Te még hamvazó szerdán is, tehát olyan napon, mikor a te egyházadban szigorú böjt van, ettél egy családnál rántott húst, mert mondtam akkor, hogy most ezt kívánja a szeretet. Az ott megnyilvánuló szabadságod e témában az Én Lelkem jelenlété­nek volt a  jele (2. Kor. 3;17.).

    Hidd el, senki sem lesz sem jobb, sem rosszabb attól, hogy mit eszik. Természetes, hogy ami árt, azt kerülni kell, amennyire csak lehet. De, ha arra gondolsz, hogy milyen vitád volt éppen egy olyan emberrel, aki vegetáriánus, s aki feleségét és öt gyer­mekét elhagyta egy másik nő kedvéért, s aki vegetáriánusságával ezt egyáltalán nem tartotta összeegyeztethetetlennek, ha erre, és ehhez hasonlókra gondolsz, (nem egy ilyen esetről tudsz), akkor megérted, hogy mennyire nem az a lényeg, ki mit eszik, iszik, ha evése és ivása nincs a gyakorlati szeretet rovására.

    Sajnos azt kell mondanom, hogy bár testileg kétségtelenül egészségesebb a húsnélküli ételek fogyasz­tása, mint a húsételeké, de ez az egészség csak, és kizárólag csak a testi állapotra vonat­kozik. Vannak beteg testű szentek és van­nak egészséges testű ördögök a földön. Gondolj csak arra az as­szonyra, aki éppen ott, ahol te plébános voltál, szinte minden vasárnap kiült a kapuja elé, és gúnyolva kiabálta meg azokat, akik templomba mennek, mond­ván:" Nézzetek engem, már elmúltam kilencven éves, soha beteg nem voltam, orvosra sohasem volt szükségem, pedig templomba nem jártam, s csak röhögök a ti isteneteken, akihez ti jártok. Nekem semmi bajom sincs!"- Emlékszel, hogy mit ártott ez az egészséges testű szerencsétlen ott mindannak, amit te Rólam továbbadni akartál?!

   Mit mondjak hát? Aki úgy gondolja, hogy jobban tud szeretni, ha olyasmit eszik, amit a kazettáról hall, az tegye azt, de ne higgye senki, hogy attól lesz valaki állat-ember, mert húst eszik. Én, az Istenember sokszor ettem húst, és bizony egyáltalán nem csináltam ebből soha problémát. Problémát ebből mindig a farizeusok csináltak.

   Benne élek a húsevőben, ha szeret, és nem élek a nem húsevőben, ha nem szeret. Ezt így fejeztem ki:" Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja, hozzá megyünk, és lakást veszünk nála." (János 14;23). Tehát nem azt mondtam, hogy aki nem eszik húst, ahhoz megyünk. Nem ez a feltétel. A feltétel ez:" Arról ismerje meg mindenki, hogy tanítványaim vagytok, hogy szere­tettel vagytok egymás iránt.” (János 13;35) Most nem térek ki arra, hogy mennyire teológiailag is abszurd állítás az, hogy a húsevő ember­ben nem él az Atya, ahogy ezt a kazettáról beszélő mondja.

    Azt meg vedd természetesnek., hogy az, aki a húst nem evést olyan fontosnak tartja, mint a kazettára beszélő, aki sajnos azt a látszatot kelti, mintha Én beszélnék belőle, az ilyen szellem  nyugodt lélekkel át fogja keresztelni a bort mustra, és a bárányhússal kapcsolatban is meg fogja találni azt a fogalmazást, mely óvni fogja hallgatóit a bárányhús fogyasztásától, ha ez jobban beleillik elképzelésébe. Pedig hát, akik falánk és borissza ember­nek neveztek Engem, bizony a kánai lakomán megállapí­tották Rólam, hogy olyan bort teremtettem az edényekbe, melynek minőségét sze­rintük a még meg nem ittaso­dottak szokták díjazni, tehát azok, akik még nem keverték össze a bort a musttal.

    És ne higgyétek, hogy a héber nyelvnek nincsen a mustra külön szava, azért mondták volna a bort mustnak, vagy a mustot bornak.

    Barátom!  Te soha ne másítsd meg szavaimat. Ne aggódj! Mindaddig, míg szinkronban van a benned megszólaló HANG azzal a HANGGAL, mely ismert az evangéliumaim alapján, mindaddig, míg nem kezded magyaráz­ni, hogy szavaimat nem úgy írták le, ahogy kellett volna, és nem úgy kell érteni, ahogyan mondtam, addig nem szabad elbizonytala­nodnod, bárhonnan is jön feléd bírálat.

    Meg kell mondjam: Igenis, az utolsó vacsorán bort ittam, és húst ettem. Így igaz ez akkor is, ha ez valakinek vagy valakiknek nem illeszthető bele étrendi elképzeléseikbe. Még az Általam meggyógyítottaknak sem adtam soha étkezési, diétás receptet.

  Figyeld meg: Te sohasem támadtad, te mindig szeretted és értékelted a vegetáriánusokat, de sohasem azért, mert vegetáriusok. Téged támadni fognak, magatartásodat erkölcsileg is minősí­teni fogják azok a vegetáriánusok, akiknek nem a megtérés a leg­fontosabb, hanem valami pótcselekvés, mely étkezéssel nagysze­rűen palástolható. Az Én tanításom lényege a szeretés, mégpedig főleg az ellenségszeretés. Ezt nem fogják hangsúlyozni azok, akik pótcselekvésekkel akarják kikerülni sorsomat. Pedig hát nem lehet a tanítvány, ha igazi tanítvány, sorsában kivételezet­tebb, mint Mestere.

   Hidd el, minden arra megy ki, hogy ne kelljen Engem, mint UTAT vállalni. Ennek érdekében hamisítanak már kétezer ­éve. És ez így lesz az idők végezetéig. De bízzál! Én legyőztem a világot. Azt a világot, amit magadban hordasz. És mindaddig, míg Hozzám akarsz tartozni, addig elhiheted azt a mondatomat is, hogy az enyéimet igenis jellemezni fogja mindig az is, hogy még ha valami önmagában halálosat, mérgezettet esznek, isznak is, NEM FOG ÁRTANI NEKIK (Márk 16; 18). Csak az a fontos, hogy amit esznek, isznak, annak energiái - minden energia önmagában erkölcsileg semleges - az enyéim döntései alapján szeretésre, szolgálatra használódjanak fel.

    Ez a színtiszta IGAZSÁG, mely VELEM AZONOS.

    A fentiek ismeretében most már kijelenthetem: Sokkal egészségesebb a vegetáriánus étkezés, mint a húsfogyasztóké. Bár egyik sem tudhatja, hogy a holnapot megéli-e. Aki úgy gondolja, hogy jobban megért Engem, ha nem fogyaszt húst, az kövesse a kazettán elhangzottakat. Feltétlenül jól fog járni. De az Engem megértés lényegében nem  gyomor-kérdés.

    Valóban igaz megállapítás hangzott el a kazettán a követ­kező gondolatok által.: Különbö­ző tartalmakat hordoznak olyan kérdésekre adott válaszok, melyek nem azonos rezgés­számúak a felvetett kérdé­sekkel kapcsolatban.

    Az általad közölt válaszaim rezgésszáma szinte csak itt és most megvalósítandó er­kölcsi tartalmak hordo­zására hivatottak.  Valójában egész tanításom ilyen. Aki nem így kérdez, akit nem ez foglalkoztat leginkább, az a kazettáról beszélőtől jobban kaphat választ kérdéseire, mint Tőlem rajtad keresztül.

    Nagyon szeressétek egymást, s ne engedjétek, hogy sötét erők káros feszültségeket okozzanak köreitekben, s így eltereljék figyelmeteket a lényegről, a szeretésről azáltal, hogy étkezési témákba bonyolítanak benneteket. És amennyi­ben ez nem lehet­séges, higgyetek abban a jóhiszeműségben, melynek forrása ÉN VAGYOK mindegyiktekben. 3 /183