Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Evés, Kényszerevés, Éhség nélkül is eszem.

Kényszerevésben

 

Kérdező: Kényszerevésben szenvedek. ….

HANG: Vagy Általam, Velem és Bennem oldjátok meg életeteket, vagy nem lesz soha megoldott életetek! Vagy ABSZOLÚT ELSŐ helyre kerülhetek életetekben, vagy nem  lehetek ott hatékony módon!

 Nincs szellemi teremtmény a világon, aki megtalálhatná számotokra vagy megvalósíthatná Rajtam kívül benső békéteket. Rajtam kívül csak bódulat vár arra, aki meg akarja találni szívében a hazataláltság örömét. Engem, Jézust az evangéliumaimban föl lehet ismerni, mint UTAT a boldogsághoz. Nincs a világon olyan szellem vagy intézmény, amely Engem ebben helyettesíthetne!

    A kényszerevés lelki gyökere egy olyan helytelen birtoklási vágy, amely az önzésnek, uralkodásnak a másik neve. ….

    Mindkét betegség tehát lelki eredetű, és éppen ezért gyógyítani csak azzal az alázattal lehet, amely alázat elismeri és elfogadja azt, hogy Én, Jézus vagyok az egyedüli megoldás.  40 /4294

 

 

Éhség nélkül is eszem

 

Kérdező: 2. Éhség nélkül is eszem. Ez nem jó. Mit tegyek?

HANG:  2. Az önfegyelem egyben elfoglaltság kérdése is. Arra kell törekedned, hogy ne érj rá bármikor enni. Bizony, meg kell tanulnod feladatokban gondolkodni. Akinek fontosabb feladata van napközben, mint az étkezés, az nem fogja fölöslegesen étkezésre fecsérelni az idejét. Az evés és a böjt, mindkettő eszköz. Mindkettőnek megvan a maga ideje és helye. A Szentlélek a REND lelke, s hidd el, hogy Lelkem mindig rendelkezésedre áll, hogy e téren is REND legyen az életedben. 38 /4126

 

 

Kérdező: A kényszeres evési megkötözöttségéből szeretnék kigyógyulni.

HANG: Kérésed részben egyszerű, részben összetett. Egyszerű, mert a vevésnek, a bekebelezésnek, a birtoklásnak benső rugóit kell felismerned magadban. Összetett azért, mert e rugók különböző erkölcsi tartalmat hordoznak. Míg nem szabad lemondanod arról, ami lelkileg, szellemileg gazdagít, addig meg kell tanulnod lemondani arról, ami az önzésedet táplálja.

   Szívesen segítek neked abban, hogy egyre jobban felismerd, mi az, amiről nem szabad lemondanod és mi az, amiről törekedned kell lemondani.

    Nem szabad lemondanod arról a kényszerről, amely a szellemileg egyre jobb felé akar irányítani téged. Tömören: nem szabad lemondanod arról az alázatról, amely érzékelteti veled, hogy szellemileg gazdagodnod kell, mert szegény vagy, és ez a szegénység nem szükségszerű.

    Amiről viszont törekedned kell lemondani, az az, ami a testiség körébe tartozik. Testileg nem szabad kímélned magadad, mondván, hogy neked ennyi és ennyi pihenésre, testi regenerációra szükséged van. Tehát le kell mondanod arról a lustaságról, amelyet már oly jól megideologizáltál magadban.

    A sok tevékenység és a lustaság nem ellentétesek egymással. Kétféleképpen lehet valaki lusta: Vagy úgy, hogy nem csinál semmit. Ez a kevésbé veszélyes, mivel ez sokáig nem megy.  Vagy úgy, hogy nem azt teszi, amit tennie kell. E második lustasági formával tönkreteheted egész életedet!

     A lustaságnak ez a formája szinte mindig evéskényszerben nyilvánul meg! Maga a médiumom is felismerte ezt önmagán! Ez tehát bárkinél előfordulhat, és nincs kapcsolatban azzal a szereppel, amelyet a Szentlélektől kaptatok.   33 /3469