Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Timótheushoz írt 1- 2. levél (Pál apostol levelei)

 Pál apostolnak Timótheushoz írt első levele 

  

 1Tim 5,10 - Legyen jó a híre: hogy gyermekeket nevelt, gyakorolta a vendégszeretetet, lábukat megmosva szolgálatukra volt a szenteknek, segített a bajba jutottakon, és minden jóban buzgólkodott.

 

 

Kérdező: 2. Istentől való-e a pápa részére a 'szentatya' megszólítás?

HANG: 2. Az első században minden keresztényt szentnek neveztek.(1 Kor. 1;2 / 2 Kor. 9;1 / Ef. 1;1 / Tim.5;10 / Jud. 1;3 / Zsid. 6;10 / Jel. 17;6/ ) Ennek ismeretében nem szükséges megbotránkoznod a 'szentatya' megszólításon. Kétségtelen, hogy korotokban e megszólítás már idejét-múltnak tűnik. Fontos volna, hogy magadat is mindig szentnek tudd! 38 / 4118. 

 

 

Pál apostolnak Timótheushoz írt második levele 

 2Tim 4,2 - hirdesd az evangéliumot, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan. Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel.

 

Kérdező: SZERETNÉK JÓ APOSTOLOD LENNI.

            1. Hogyan adhatnám tovább jobban a tanultakat?

            2. Van-e esélye annak, hogy jobban befogadják az emberek a jó szót?

HANG: 1. Vannak olyanok, akik külön képezik magukat arra, hogy egyre hatékonyabban tudják meggyőzni embertársaikat. Ez a magatartásuk csak addig lehet Istentől megáldott, amíg ez szívüket megnyugtatja, és szívbékéjük nem kapcsolódik össze eredményelvárással.

    Neked nem az a feladatod, hogy minél több emberrel elfogadtasd a HANG könyveket,  hanem az, hogy minél több embernek ajánld fel, minél több emberrel megpróbáld elfogadtatni e könyveket. Az elfogadás, vagy az el nem fogadás, az ő felelősségük!

    Beszélj ezekről úgy, ahogy a szíved diktálja! Ha ezt teszed, akkor boldogítani fog ez téged a halálod óráján akkor is, ha semmi eredményt nem értél el másoknál. Te csak ültess! A növekedést az Isten adja (1Kor.:3;6)!

    2. Esélye mindig van annak, hogy lelkileg fejlődni akaró lények lesznek a földön. Azt viszont, hogy ebből az esélyből mikor és mennyi válik valósággá, se nem növelheti, se nem csökkentheti benned a reményt, amely szerint Én, Jézus, legyőztem a világot, és te a győztes oldalán állsz! Tehát mondanod kell, akár alkalmas, akár alkalmatlan azt, amit a szíved diktál (2 Tim: 4;2)! Ez akkor is így van, ha felmerülnek benned az Én, a te Jézusod fájdalmas szavai: '....amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön? (Lukács: 18;8)' 38 / 4125.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.