Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Melankolikus alkat, Melankolikus természet.

 

 

Kérdező: 1. Viszolygok a problémáktól, a vitáktól. Nem merek kiállni igazam mellett. 2. Kevés barátom van. Nem merek halottat megnézni, mert úgy gondolom, hogy nem fogok tudni megszabadulni a szellemétől. Igaz ez? 3. Van más is rajtam kívül a lakásomban? 4. Nagyon érdekelnek az ufók. 5. Félek a kutyáktól. Mi ennek az oka? 6. Ki voltam előző életemben?

HANG: Olyan alkat vagy, aki nagyon mélyen át tudod élni a problémákat, de azt is látod, hogy megoldásukhoz nem elég az erőd. Ezért aztán még ahhoz sem mersz hozzákezdeni, amelyet meg tudnál oldani. Ez az egyik oka, hogy nem mersz kiállni igazad mellett. Erről nem tehetsz.

     De van egy másik ok is, amiről tehetsz, és ha akarod, akkor fel tudod számolni magadban az ilyen viszolygást. Tömören így mondanám: rendet kell teremtened a fejedben! Az embereknek általában nincs rend a fejükben. Ezért nem is érdemes olyan emberrel vitatkozni, aki nem tudja pontosan meghatározni azokat a fogalmakat, amelyeket beszédében használ. Neked arra kell törekedned, hogy világos fogalmaid legyenek. Nem szégyen felnőtt fejjel tanulni!

    Ha valamit képviselni akarsz, azzal annyira tisztában kell lenned, hogy  nézetedet meg is tudd védeni. Ez nem gyávaság kérdése, hanem szellemi  rendetlenség, ha valaki ezt nem tudja megtenni. Ha valaki cáfolni tud téged, akkor neki van igaza. Ez sem szégyen, ha ezt beismered.

    Az nem megalkuvás, amikor valaki képes leváltani véleményét egy jobbra. De csak JOBBRA! Ha nem jobbat mond valaki, akkor meg kell tudnod cáfolnod, s igazolnod kell saját állításod helyességét. Természetesen, ha olyan ember akar veled vitatkozni, akiről már előre tudod, hogy nem fogadja el úgysem a te nézetedet, akkor ne is menj bele a vitába. Gondolkodni kicsit mindig azt jelenti, hogy másképpen gondolkodni, mint mások.

    Te nagyon vágyakozol biztos támaszpontra, azért akarsz barátokat is magad körül. Nem szívesen bíztatlak ebben az irányban. Jobban át kell élned, hogy Én valóban Lelkemmel benned vagyok, és mindig rendelkezésedre állok. Felém kell bátrabbnak lenned! Jobban el kell hinned, hogy minden a javadra válik, ami veled történik. Igen, mert Én a te érdekedben, a te szívedben mindenható vagyok! Az egész világmindenség is kevés ahhoz, hogy árthasson neked, míg Én benned élhetek. Azt pedig tudnod kell, hogy Én mindaddig benned élek, amíg te tudatosan ki nem tessékelsz magadból. Nyugodt vagyok atekintetben, hogy ez soha nem fog megtörténni. Így hát te a GYŐZTES oldalán állsz! Hát akkor mit izgulsz?!

    Bizony van rajtad kívül más is a lakásodban. Ott vagyok Én egy egész angyalsereggel! Ez nem tréfa! Ott vagyok bizony, és ott is akarok maradni veled. Az igaz, hogy az Én jelenlétem hatékony ereje nagyban függ attól, hogy ezt te mennyire fogadod hálás szívvel.         

    Többször meg kellene köszönnöd, hogy veled vagyunk. Sokkal több hála-imát kellene küldened hozzánk! Akkor azok a buta kísértések, amelyek ijesztgetnek, hogy ha halottra nézel, akkor hozzád kötődik szellemük, semmivé válnának. Bolondok lennének a halottak szellemei hozzád kötődni, mikor Hozzám is kötődhetnek. Ha pedig Hozzám nem kötődhetnek, akkor nyilván az Enyéimhez sem.

   A kutyáktól való irtózásod valóban született terheltséged. De ez is eltüntethető. Kérd angyalodtól, hogy gyógyítgasson e téren.

   Ha akarod tudni, hogy honnan ered ez a terheltséged, megmondom. Nem kutyától. Valamikor egy hűtlenséged annyira mélyen bántott téged, hogy majdnem belebolondultál. Ekkor hallottál a kutyahűségről, és az itatódott beléd, hogy te még a kutyánál is rosszabb vagy. Persze így nem volt igazad, de te mindig is túlérzékeny voltál. Szemtelen szellemek ezt sokszor kihasználták benned. Mindig élt benned egy furcsa kettősség. Mindig melankolikus természetet akartál magadnak, amely labilis, túlérzékeny, s ugyanakkor mindig vágytál szilárd, biztos talaj után. Jó volna, ha most már végre komolyan átélnéd, hogy Én valóban biztos talaj vagyok számodra!

   Ki voltál előző életedben? Ma nagyon sokan életük egyik legfőbb feladatának azt tartják, hogy kikísérletezzék előző életük különböző időszakait. Valamikor tettem egy olyan kijelentést, amely éppen ennek ellenkezőjére akar rávenni benneteket (Lukács 9;62).

    Drága Gyermekem! Ne tekintgess hátra! Még a jelenedet is az mérgezi meg, hogy többet foglalkozol a tegnappal, mint a mával. " Ha így mondtam volna,... ha ezt tettem volna,... ha másképpen döntök..." Ezek nagyon nem jó problémázások. Ilyenektől valóban viszolyogj, mert semmire sem jók. Csak a jelen a tiéd. A jelenben tudok melletted állni Én, az ÖRÖK JELEN. Többet foglalkozz azzal, hogy hol, mit és miképpen tudnál segíteni másokat abban, hogy könnyebb legyen életük. Igenis, van képességed szebbé tenni mások életét! Igenis, benned is van találékony szeretet. Igenis, általad is szeretni akarok másokat! Nélküled szegényebb lenne a világom! Hidd ezt el Nekem! Ha nem így lenne, nem szerettelek volna létbe téged. Nagyon szeretem és nagyon értékelem szeretetem megjelenését benned. Tanulj meg örülni Nekem! Igen, öröm vagy Számomra. Hadd legyek Én is öröm számodra! 8 / 645

 

           

Kérdező: 1. Keresem a helyemet!

            2. Apám "hontalansága" is oka lehet elégedetlenségemnek?

HANG: 1. Nagyon jó önismerettel rendelkezel! Sokkal mélyebb összefüggésekben látod az életet, mint a nagy átlag! Alkatilag a születéseddel hozott érzékenységed arra predestinál téged, hogy a szenvedésekből is bőségesen kivedd részedet. Te akár nőtlen maradsz, akár megnősülsz, úgyis megbánod! De a nőtlenség jobban illene hozzád, még akkor is, ha úgy érzed, segítés nélkül nem tudsz megfelelően előbbre jutni. Te magad is már arra hangolod magadat, hogy a golgota felé lépegetsz, amikor a házasságot választod. És ez így igaz!

   Kedves Barátom! A nagyszerű önismereted mellett fontos lenne számodra az, hogy jobban megismerj Engem! Te menekülni sem önmagad elől, sem Előlem sokáig nem tudsz! Ezért volna fontos, hogy mielőbb lehorgonyozz Nálam! Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy rendszeres időbeosztás mellett kellene imádkoznod, tehát beszélgetni Velem és tanulnod Rólam.

    2. Apád idegállapota kétségtelenül hatással volt és van a te idegállapotodra is. Komoly oka volt annak, hogy őt vállaltad, mielőtt megszülettél! Előző életed különböző fázisaiban túlságosan is kolerikus természetet hordoztál, s most azért vállaltad azt, hogy jelen életedet melankolikus természettel vándorold végig. 18 /1770

 

 

Kérdező: LEÁNYOM JÖVŐJÉRŐL KÉRDEZEM  A HANGOT.

            Leányom sorsáról kérdezem a HANG-ot.

HANG: Leányod egy olyan melankolikus alkat, aki nagyon meg tud rögzülni valamiben, s átlagon felüli időre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza magában élményeit.

   Ha egy ilyen alkat Rám talál, akkor csodákra képes! Ha nem talál Rám, akkor a depresszió irányában halad. Egyszerűen nem tehet mást!

    Ő választotta magának ezt az alkatot, mert előző életei nagyon felszínesek voltak, s ebben az életében nagyon át akarja élni azokat a mélységeket, amelyek most számára rendelkezésre állnak.

    Bármennyire is jogosnak éled meg aggódásodat leányod sorsa miatt, az imádságon és a józan szereteten kívül mást nem tehetsz érte! Te nem térhetsz meg helyette! Márpedig számára sincs más megoldás, mint az, hogy Általam, Velem és Bennem kell megtalálnia élete értelmét. Ha ő erre rá fog látni - Én mindent megteszek ennek érdekében -,  akkor ez szintén problémát fog jelenteni számodra, mert sokkal nagyobb intenzitással vállalja az Én életemet, mint UTAT, amint te azt szeretnéd.

   Neked tehát arra kell törekedned, hogy lelked mélyén szabaddá válj leányodtól, mert a te benső békéd sem függhet attól, hogy neki milyen lesz a sorsa, mint ahogy ő sem vállalhatja azt, hogy te határozod meg további életét.

    Nagyon szeretlek és megáldalak a 22 /2230

 

 

Kérdező: 1. Nem találom a helyemet.

              2. Nyugtatókkal élek évek óta.

HANG: 1. Te egy túl érzékeny idegrendszert, egy melankóliára hajló természetet hoztál magaddal. Az ilyen természet minden rózsa mellett meglátja a tövist, minden fényben lát valami árnyékot, minden jó mellett lát valami rosszat. Ha nem itt és most, akkor majd a jövőben, de feltétlenül rossznak kell jönnie - gondolod -, mert te már csak tudod! És mert tudod, tapasztalod is!

   Közted és egy átlagember között nem az a különbség, hogy nem vagy a helyeden. Senki sincs a helyén! A nagy különbség az, hogy te nemcsak nem találod a helyedet, de lelked mélyén azt éled meg, hogy nem is fogod megtalálni soha. Igaz, más sem fogja megtalálni, de mások általában nem csinálnak ebből nagy problémát a maguk számára, s így elviselhetőbb számukra az a rohanás, menekülés, amiben élnek. Te ezt nagyon szenveded. Mi hát a megoldás?

    Először is nem magadon kívül kell megtalálnod önmagadat! Kívülről befelé csak bódulat, csak tüneti kezelés jöhet szóba! A megoldás mindenkinél, tehát nálad is csak belül található meg.

   Tény, hogy Isten benned is boldogító módon van jelen. Ő képtelen másképpen bárhol is jelen lenni. Pokol csak a szellemi teremtmények, tehát az ember oldaláról létezhet. Aki tud poklot csinálni, az meg is tudja szünteti azt! Ez megváltozhatatlan IGAZSÁG! Tehát minden látás kérdése! Látás kérdése a mennyország is, látás kérdése a pokol is! Amelyiket véglegesíteni igyekszik magában valaki, az fogja őt jellemezni.

   Az nem baj, legalábbis nem a legnagyobb baj, hogy körülöttetek pokol van. A baj akkor kezdődik, amikor valaki engedi, hogy beléje hatoljon a körülötte lévő pokol. Az nem baj, hogy egy hajót viharzó tenger hullámai döngetik. A baj akkor kezdődik, ha a  viharzó tenger vize kezd beszivárogni a hajótestbe, s kezdi elsüllyeszteni azt.

   2. Azt mondod, hogy nyugtatókkal élsz. Tehát nem hitből, hanem kívülről beszedett nyugtatókból. Ne csodálkozz azon, hogy nem találod szíved nyugalmát, ha egyszer a bódulatot választva - annak kereséséről, amely csak szemléletváltás által található meg -, le is mondtál!

   Én, Jézus csak azt tudom neked ígérni, segítek átalakítani a gondolkodásodat. De nemcsak nem ígérem meg, de egyenesen el is határolom magam attól a gondolattól, hogy helyetted benned megtegyem azt. Ember vagy, és nem bábu. Veled és érted mindent, de helyetted semmit! 39 /4202